אלו גובי של איתן בהשראתה של רונה
אלו גובי
מאכל שמגיע אלינו מצפון הודו וכאן בגירסת ארוחה בסיר אחד יחד עם גרגרי חומוס.
אלו = תפוח אדמה, גובי = כרובית, במקור זה ללא החומוס אך אם כבר אז בואו נשדרג!
רכיבים:
4 כוסות גרגרי חומוס שהושרו ובושלו (אפשר סנפרוסט)
ראש כרובית מפורק לפרחים
2 תפו"א או קולורבי
בצל
4-5 שיני שום.
כף שמן זית לטיגון ובמידת הצורך נוסיף מים לאידוי.
3 עגבניות מגורדות בפומפייה.
2 כפות רסק עגבניות
תיבול:
אבקת קארי כפית ורבע, פלפל שחור, כמון, פפריקה אדומה.
מהתבלינים של איילת: מעט מכל דבר: תבלין ציידים, לילו ספייס, טוסקנה.
את המלח נוסיף בסוף הבישול.
מטגנים בצל + שורש ג'ינג'ר ומעט פלפל חריף לפי הטעם + שום.
מוסיפים 3 עגבניות מגורדות, 2 כפות רסק עגבניות ואז את הכרובית והגרגרי חומוס.
מוסיפים מים שיכסו הכל ואז מתבלים עם הכל פרט למלח שנוסיף בסוף הבישול ונבשל במינימום שעה וחצי (מומלץ לעקוב ולהוסיף מים במידת הצורך - בסוף הבישול המטרה היא שישארו מעט נוזלים.
2 כוסות כ 3 מנות חלבון ומנת פחמימה.
